Atalık Tohumun Gizemi
Atalık tohumlar; ata tohumu, milli tohum, yerli tohum veya yerel tohum ismiyle de biliniyor. Atalık tohumlar binlerce yıl öncesinden kuraklık, sel, salgın hastalık gibi pek çok felaketten yüz akıyla çıkan günümüze ulaşabilmiş sağlıklı ve saf tohumlardır. Bu tohumlar, kuşaklar öncesinden kalma doğal tarım yöntemleri ile üretilen, genetiğiyle DNA’sıyla oynanmamış yüzyıllardır Anadolu’da kullanılan tohumlardır. Günümüze kadar kimyasal ilaç kullanılmadan geldikleri için besin değeri yüksek, sağlıklı ve lezzetli meyve verirler. Meyvelerin ve sebzelerin kokusu, tadı ve lezzeti kendinden sonra gelen nesilde de devam eder.
Atalık tohumlardan elde ettiğiniz sebze ve meyvelerden aldığınız tohumları ertesi yıl ekerek çoğaltabilirsiniz. Çoğalttığınız atalık tohumları sizden sonra gelen kuşak yüzlerce yıl sonra bile kullanabilir. Yerli tohumlar kısır veya hibrit tohum olmadıkları için doğurgandır. Atalık tohumlardan elde ettiğiniz sebze ve meyvelerin rengi, boyu farklıdır ve standart değildir. Yerli tohumlar sağlıklı ve lezzetli gıdaların teminatı olarak görülüyor.
Sayfamızı PaylaşınAtalık tohumlar; ata tohumu, milli tohum, yerli tohum veya yerel tohum ismiyle de biliniyor
– atatohumtakas@gmail.com
|